lördag 22 augusti 2015

Vernissage Behind the Scene #5, Christel Lundberg, Tuss Marie Lysén och Pepe Viñoles 
Christel Lundberg“ljud från andra sidan”- 2015
Fadren, ett av Strindbergs mest kända dramer, känt för sitt moderna språk, somligt undanglidande tiden, ett språk som sekelgamla karaffer, vilka skramlar tyst. Om man ska finna meningen djupt ner i halsarna får man inte vara lat. Historien finns där och blockerar gråten och skratten, oberört till passionerat stum. Så är dramat, skrivet i vatten, när det når vår strand, vi vänder oss mot land och allt det som utspelar sig där, om vi skulle möta Strindberg.


Tuss Marie Lysén“enjoy while traveling through space”- 2015
Vardagen mitt i världen är ett fortlöpande projekt som startade på en ödetomt mitt i staden, mitt i världen. Ödetomten är nu under byggnation.Hjärtat i projektet är den lilla människan som sitter någonstans mitt i världenoch läser en manual om hur man bygger en ark.Hon rör sig sökande-reflekterande genom vardagen, i världen…bort och tillbaka…..Text och ljud är viktiga komponenter i hennes verk som ofta har politiska undertoner


Pepe Viñoles”Flygdrömmar” skulptur – 2015
”Viñoles knyter ihop lyckliga drakflygarminnen från barndomen med myt och dröm. Ikaros finns där de ryska futuristerna likaså, och teknikberusad modernism. Mänsklighetens besatthet av att flyga har han fångat med en rytmisk hängning, som är lätt och himlastormande.” (Thomas Millroth). Pepe Viñoles är född i Uruguay, bor och är verksam i Malmö. Han arbetar med collage, skulptur och installation på offentliga platser. Han är utbildad på Konstakademin i Montevideo och Konstfack i Stockholm.

Galleri Rostrum stöds av Malmö Stad och Mediaverkstaden Skåne